Atidaryta netradicinė sveikatinimo erdvė ,,Sveikatinimo takas“

Rugsėjo 22 d. Užliedžių mokyklos -daugiafunkcio centro kieme atidaryta netradicinė sveikatinimo erdvė ,,Sveikatinimo takas“. Takas įrengtas remiantis XIX a. vokiečių dvasininko, žymaus natūropato Sebastiano Kneipo sukurtu holistiniu sveikatos gerinimo modeliu. Šios idėjos įgyvendinimas bendram darbui sutelkė bendruomenę: tėvelius, pedagogus, vaikučius. Taką sudaro atskiros sveikatingumo zonos iš natūralių medžiagų: smulkių akmenukų, medžio žievės, pušų ir eglių kankorėžių, medžio kaladėlių, smulkios skaldos. Ėjimas basomis naudingas tuo, kad paduose esantys receptoriai skatina visų organų veiklą, vaikščiojimas basomis padeda atsipalaiduoti, mažina stresą, sukelia palengvėjimo jausmą, pagerina kraujotaką ir… kelia nuotaiką. Žingsniuoti šiuo taku galima bet kokiu oru – saulei šviečiant, lietui lyjant. Taip esą dar įdomiau, nes skiriasi pojūčiai – saulėtu metu kankorėžiai labiau išsiskleidžia ir pakutena padus, spygliai tampa aštresni; lietingu oru kankorėžiai susiskleidžia ir yra švelnesni… Puiki proga turėti glaudų ryšį su gamta ir pajausti ją tiesiogiai, nes visi esame gamtos dalis.


Į tako atidarymo šventę atvyko „Lyderių laikas 3“ komandos partneriai – Giraitės darželis, Babtų lopšelis-darželis, Domeikavos lopšelis -darželis „Luknė“, Domeikavos lopšelis-darželis.
Sveikatinimo tako atidarymo šventėje dalyvavo ne tik mažieji mūsų draugai su mokytojomis ir vadovėmis, tačiau ir gerieji Girinukai bei žalioji miško fėja Flora. Vaikučiai puikiai praleido laiką, padainavo, pasimankštino ir skanavo Girinukų sveikuoliškas vaišes. Diena kupina smagių emocijų ir nuoširdaus vaikų juoko. 

Ačiū visiems dalyvavusiems, o kitus maloniai kviečiame išbandyti mūsų sveikatinimo taką ir pasidalinti įspūdžiais. 

Miglė Stumbrienė

 

Šias ir kitų renginių nuotraukas galima peržiūrėti mokyklos nuotraukų galerijoje